Stripart

XXII mostra d’art jove d’horta guinardó del 1 al 14 de juliol del 2017
1491240860_CARLA BUSQUETS

Carla Busquets – Mar Obert

 

Del 20 d’abril al 16 de maig a la Sala Stripart

Exposició de tècnica mixta sobre paper

 

Mar obert sorgeix a partir d’una peça creada dos anys enrere, en la que es va utilitzar la capsa buida d’una llauna d’anxoves com a escenari per a un seitó de paper, nedant a mar obert. Per a aquesta mostra, la Carla Busquets he realitzat un conjunt d’obres que il·lustren part de la fauna i l’entorn marins, i com l’ésser humà intervé i controla aquest entorn fins a destruir-lo parcialment. Les obres, però no tenen un aire fatalista, sinó més aviat una contenció i senzillesa que recorden les col·leccions dels museus d’història natural.

Mar obert gira al voltant del paper i de la dualitat d’aquest material, delicat i molt resistent a la vegada, aprofundint en les possibilitats d’un material que es troba en moltíssims objectes de la vida quotidiana, i que sovint passa desapercebut.

Des de fa alguns anys, l’interès de la Carla Busquets cap als mecanismes pop-up i els llibres mòbils i tridimensionals ha anat en augment. Un interès que sorgeix de la passió per retallar paper i per les miniatures, fusionat al llarg dels anys amb la il·lustració i el seu coneixement del camp de la conservació de llibres i l’enquadernació.