Stripart és un festival de projectes artístics realitzats per joves creadors. El Centre Cívic Guinardó s’omple de propostes artístiques i de diferents activitats que ens apropen i ens mostren els múltiples llenguatges de l’art actual.

Promoció d’artistes

Stripart és un esdeveniment on creadors de diferents disciplines poden teixir xarxa i entrar en contacte amb programadors d’art. Per això, cada edició d’Stripart compta amb una sèrie de col·laboradors vinculats al circuit professional que aprofiten els quinze dies del festival per descobrir autors i treballs per incloure’ls a la seva pròpia programació.

Jurat Stripart | Arts Visuals

Un jurat format per Clara Sáez, Magalí Homs i Ana Benítez seleccionarà a 7 artistes participants perquè desenvolupin un projecte expositiu a la sala d’exposicions del Centre Cívic Guinardó, durant el curs 2021/2022. Aquests 7 seleccionats/ades comptaran amb 200 € de suport a la creació.

Jurat Stripart | Arts escèniques

Un jurat format per Marta Riera, Laura Vilar i Gisela Creus seleccionarà a 2 companyies d’arts escèniques participants perquè desenvolupin una residència de creació al Centre Cívic Guinardó durant el curs 2021/2022 que tingui com a finalitat la presentació d’una nova obra al mateix Centre Cívic. Aquestes 2 companyies comptaran amb 200 € de suport a la creació.

Festival Choreoscope

El Festival Internacional de Cinema de Dansa, Choreoscope, assumeix el seu compromís com a plataforma de visibilització dels joves creadors, seleccionant i remunerant peces coreogràfiques en viu, per sumar-les a la seva programació durant les projeccions del festival.

Urban Gallery

La galeria online Urban Gallery seleccionarà alguns dels treballs d’arts plàstiques, fotografia o vídeo que participen a Stripart, per formar part del seu projecte de galeria virtual.

Espai Jove Bocanord

Durant l’Stripart 2021, l’Espai Jove Bocanord escollirà un dels artistes participants en el festival per protagonitzar una exposició individual al seu espai durant el mes de desembre, que comptarà amb una ajuda econòmica de 150€.

Mirada Pilot

Mirada Pilot és un projecte de comissariat emergent. El comissari o comissària escollit al projecte seleccionarà quatre artistes participants en el festival Stripart per tal de produir una exposició col·lectiva, amb tres itineràncies al Centre Cívic Matas i Ramis, a l'Espai Jove Boca Nord i al Centre Cívic Sant Andreu.

Casa d’artistes

La Casa d’Artistes és un espai de creació i pensament a Menorca, en mig d’un entorn natural. Des d’aquest espai s’escollirà a una persona participant a l’Stripart 2021 per realitzar una estada artística i de producció, de totes les disciplines, durant dues setmanes.

Art Photo Barcelona

Enguany, el festival Art Photo Barcelona col·laborarà amb Stripart seleccionant un fotògraf/a d'entre els participants d'aquesta edició, perquè presenti el seu treball a la fira Art Photo Barcelona que tindrà lloc al centre Arts Santa Mònica durant els dies 23, 24 i 25 de juliol del 2021.