Stripart

XXIII festival d’art jove d’Horta-Guinardó del 30 de juny al 13 de juliol del 2018
mapa1

La ruta rizomàtica

El Rizoma es basa en la connexió, l’heterogeneïtat i la multiplicitat. És a partir d’aquesta idea que es desenvolupa el projecte de mediació cultural de la mostra d’art jove Stripart, que organitza el Centre Cívic Guinardó.

Des del col·lectiu artístic Àtmic us presentem La ruta rizomática. Una ruta que sorgeix a partir d’un laboratori de creació en col·laboració amb veïns i veïnes del barri del Guinardó. Aquesta ruta vol acostar l’art al veïnat del barri de Guinardó. Per això hem convidat a comerciants del barri a investigar el potencial creatiu que tenen els seus establiments i ambients quotidians, reflexionant i aportant diferents lectures de la seva feina. I a partir d’això hem fet un petit documental que podeu veure a durant la mostra Stripart. El comerç i la creació poden generar espais de confluència, que puguin permetre obrir l’imaginari col·lectiu a noves formes de relacionar-nos amb l’art. Així doncs diferents establiments es convertiran en un espai per a la creativitat, donant lloc a diverses instal·lacions i performances artístiques, fent ús dels propis elements que el local ja té i les històries i narratives que en ells s’amaguen, on els comerciants en són els protagonistes.

Els comerços són espais que parteixen d’una memòria íntima i s’obren a formar part d’una memòria col·lectiva, en ser espais publico-privats, ens permeten transitar un dins i un fora, on podem veure que l’art pot formar part del nostre dia a dia.

És probable que si hi aneu a principis de setmana, alguns dels espais encara estigui immers en el procés de creació, ja sabeu que cada obra pren temps diferents, però no patiu, teniu de l’1 al 14 de Juliol per a visitar els espais i també podeu anar a veure com es munten algunes de les obres.

Us convidem 13 de Juliol a les 18.30 a la única visita guiada que farem pels establiments, ens veiem al primer punt del mapa, el Centre Cívic Guinardó.

Programació puntual:

– 3 de Juliol a Xaviflors Performace 18.00h

– 7 de Juliol a Marimón Performace 18.30h

– 8 de Juliol a Marimón Performace 12h

– 13 de Juliol VISITA GUIADA 18.30h al CCGuinaró
i innauguració del Quiosc.

– 14 de Juliol a Marimón a les 18.30h