Stripart

XXIII festival d’art jove d’Horta-Guinardó del 30 de juny al 13 de juliol del 2018
atmic1

Projecte de mediació cultural: La ruta rizomàtica

El col·lectiu artístic Átmic presenta el projecte La ruta rizomàtica per acostar l’art al veïnat del barri del Guinardó. Aquesta ruta es proposa, mitjançant diferents llenguatges, com el vehicle per dur a terme aquesta aproximació. Es convida a comerciants del barri de tota la vida a investigar el potencial creatiu que tenen els seus establiments i ambients quotidians, reflexionant i aportant diferents lectures de la seva feina, plantejant com el comerç i la creació poden generar espais de confluència que permetin obrir l’imaginari col·lectiu a noves formes de relacionar-nos amb l’art. Diferents establiments es convertiran en un espai per a la creativitat, donant lloc a diverses instal·lacions i performances artístiques, fent ús dels elements propis que el local ja té i les històries i narratives que en ells s’amaguen, on els comerciants en són els protagonistes. Així doncs, al costat d’altres artistes s’organitzaran esdeveniments i performances relacionades amb el veïnat i activitats en petits comerços locals. El procés de co-creació en el que es basa la proposta es recull en un vídeo-documental on s’investiga el paper de l’art en aquest context específic.

El projecte s’entén com un laboratori de creació en col·laboració amb veïns i veïnes del barri del Guinardó. Els comerços són espais que parteixen d’una memòria íntima i s’obren a formar part d’una memòria col·lectiva, i que sent espais publico-privats ens permeten transitar entre un “a dins” i un “a fora” on poder veure que l’art pot formar part del nostre dia a dia, a qualsevol moment i en qualsevol lloc.

Programació puntual:

– 3 de Juliol a Xaviflors Performace 18.00h

– 7 de Juliol a Marimón Performace 18.30h

– 8 de Juliol a Marimón Performace 12h

– 13 de Juliol VISITA GUIADA 18.30h al CCGuinaró
i innauguració del Quiosc.

– 14 de Juliol a Marimón a les 18.30h