Stripart és un festival de projectes artístics realitzats per joves creadors. El Centre Cívic Guinardó s’omple de propostes artístiques i de diferents activitats que ens apropen i ens mostren els múltiples llenguatges de l’art actual.

Mediació Cultural

PRACTICANT EL BARRI, un projecte de mediació cultural del col·lectiu LAS PRÀCTICAS.
 
Codirigit per Kata Balogh i Lucia Carrano. El projecte considera els espais públics del barri Guinardó com a context de mediació cultural, oferint experiències creatives participatives i accessibles a diferents públics que afavoreixen l’apropiació dels espais públics del barri, la noció del Centre Cívic com a “casa” i la identificació amb els valors de la creació contemporània emergent promoguda pel festival Stripart.

Durant el festival, les persones participants: veïnat del barri, artistes i públic general, tindran l’oportunitat d’observar, investigar, compondre i compartir el barri a través de diferents activitats:

 
 

INVESTIGANT EL BARRI – laboratoris de recerca artística al barri

-Taller-
 
11-15 de juliol // 16.30 – 19.00 //
 
Laboratoris de recerca artística adreçats a artistes de qualsevol disciplina amb interès per entrar en relació amb els espais públics del barri a través de diferents eines artístiques com ara l’observació, el moviment, l’escriptura, el so o la fotografia.

OBSERVANT EL BARRI – passejos observatoris al barri 

-Taller-

11-15 de juliol // 19.30 – 21.00 //

Passejades col·lectives, recorrent diferents espais del barri, dirigides al veïnat i les persones interessades a redescobrir el barri a través d’experiències artístiques: el moviment, l’escriptura creativa, el cant col·lectiu o la fotografia. L’última passejada, convidem les persones participants a guiar-la de, manera col·lectiva i compartir històries, fotos, objectes i records que les connecten al barri.

 

COMPARTINT EL BARRI – exposició i intervenció itinerant

-Espectacle –

20 de juliol // 19.00 – 20.00 //
 
Un esdeveniment obert a tots els públics, amb l’objectiu de compartir els resultats dels processos participatius a través d’una exposició i intervenció col·lectiva i itinerant als espais públics dels voltants del Centre Cívic Guinardó.
 

Sobre LAS PRÁCTICAS: 

LAS PRÀCTICAS és un col·lectiu format en 2019 per Lucia Carrano (IT) i Kata Balogh (HU).  Lucia es va formar com a ballarina de dansa contemporània, és intèrpret en diverses creacions emergents i imparteix classes de dansa contemporània i música.

Kata és una creadora multidisciplinària que té el cos com a eina principal en el centre del seu treball i que paral·lelament es dedica a la gestió cultural, el disseny gràfic, a la fotografia i al vídeo. 

La seva missió com a col·lectiu és sortir dels espais convencionals de les arts i intervenir en l’espai quotidià/públic/urbà per a democratitzar, contextualitzar, jugar, investigar i crear noves narratives.