Stripart és un festival de projectes artístics realitzats per joves creadors. El Centre Cívic Guinardó s’omple de propostes artístiques i de diferents activitats que ens apropen i ens mostren els múltiples llenguatges de l’art actual.

Entre art i periodisme | Taller

Com narrar fets traumàtics sense caure en victimismes.

A càrrec de Berracas, projecte expositiu dins de l’Stripart.

 

Obrir una caixa. Remenar fotografies, retalls de diari, mapes, documents oficials… Utilitzar l’art per reconstruir creativament les històries de vida de dones supervivents del conflicte armat a Colòmbia. I reflexionar sobre el periodisme i la manera com emparaula la realitat. Entre les dues disciplines, el repte de narrar les realitats de la violència, l’impacte de l’hostilitat en la memòria col·lectiva i l’empoderament d’aquelles que decideixen construir pau malgrat els riscos que això comporta. Tot més enllà de l’ull institucional que decideix el que mereix ser recordat i el que queda relegat a l’oblit.

 

Dimecres 14 de juliol | De 17 a 20 h.

Data límit d’inscripció: 12 de juliol.

*Tots els tallers, activitats i actuacions són gratuïtes, amb places limitades fins a completar l’aforament. La inscripció a totes les activitats es farà a través del web del festival Stripart o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.