Stripart és un festival de projectes artístics realitzats per joves creadors. El Centre Cívic Guinardó s’omple de propostes artístiques i de diferents activitats que ens apropen i ens mostren els múltiples llenguatges de l’art actual.

# VINTRASH # | Taller

 # VINTRASH # * 1 RECORREGUT CURATORIAL PER LES ESTÈTIQUES I POÈTIQUES D’ALLÒ ANTIC I ALLÒ LLEIG EN LÍNIA *

A càrrec de Sandy Moldavia i Juana Dolores.

 

El # VINTRASH # és una confluència d’allò antic i allò lleig subaltern que mai no ha estat validat, però sí situat a les perifèries de la normativitat artística. Travessades pel capitalisme i la societat de l’espectacle, però també des dels afectes, algunes figures de la faràndula són ara, per a molts de nosaltres, ídols iconogràfics de personalitat. Els embellim i els atorguem un aura d’“autenticitat passada”, pròpia del vintage, tot i ser subjectes de la cultura basura, del trash virtual. Quines tensions existeixen entre allò vintage i allò trash? Què és la cultura basura? Estem capitalitzant els seus protagonistes? Els estem estetitzant? Els estem despolititzant? Han estat mai subjectes polítics? Què és el capital de la personalitat?

 

Aquestes són algunes de les preguntes que ens farem a partir d’una sel·lecció de referents populars que es performatitzen a la televisió i a internet, com Yurena, Belén Esteban, La Veneno, entre d’altres, i perfils d’Instagram, Tik-Tok, Twitter i memes que s’encarreguen de crear narratives entorn a aquestes celebrities.

 

Dimarts 13 de Juliol | De 17 a 20 h.

Data límit d’inscripció: 11 de juliol.

*Tots els tallers, activitats i actuacions són gratuïtes, amb places limitades fins a completar l’aforament. La inscripció a totes les activitats es farà a través del web del festival Stripart o a la recepció del Centre Cívic Guinardó.