Stripart és un festival de projectes artístics realitzats per joves creadors. El Centre Cívic Guinardó s’omple de propostes artístiques i de diferents activitats que ens apropen i ens mostren els múltiples llenguatges de l’art actual.

Convocatòria Stripart Arts visuals, Arts escèniques i Música 2023

Llibertat artística, multidisciplinarietat i compromís amb l’art emergent defineixen el festival Stripart. Tres setmanes de programació i més d’un centenar d’artistes. Una experiència de llibertat total que dona cabuda a tota mena de llenguatges artístics, trencant amb els mecanismes establerts als circuits més convencionals i allunyant-se de la lògica del comissariat com a vehicle de selecció.

 

L’objectiu principal és oferir als i les joves artistes una plataforma per a visibilitzar la creació i producció dels seus projectes i contribuir a la seva formació, així com fomentar els espais per al diàleg i traspàs de coneixement.

 

Criteris de selecció:

Els projectes seleccionats per a presentar-se en el festival seran escollits per l’equip tècnic del Centre Cívic Guinardó a partir dels següents criteris:

  • L’interès artístic.
  • La capacitat d’innovació tècnica o de discurs.
  • L’adequació a temes d’actualitat.

 

1. El 27è Festival Stripart es realitzarà al Centre Cívic Guinardó del 1 al 21 de juliol del 2023.

 

2. Podran participar de forma individual o col·lectiva tots/es aquells/es artistes que compleixin, com a màxim, 35 anys durant l’any 2023 (serà necessari presentar fotocòpia del DNI o NIE de tots els/les participants).

 

3. A qui es dirigeix?

A tots/es aquells/es artistes emergents que tinguin un projecte realitzat i vulguin exhibir-lo en un festival d’art.

A joves artistes que vulguin ampliar la seva xarxa professional i entrar en contacte amb espais d’exhibició professionals.

 

4. Com es fa la inscripció?

La inscripció es formalitzarà en una reunió online amb l’equip tècnic del festival. Per a demanar hora per aquesta reunió cal omplir un formulari a la web (stripart.cat). El termini per demanar hora per a fer la inscripció serà del 15 de febrer al 15 de març del 2023. Posteriorment ens posarem en contacte per acordar dia i hora de la reunió.

 

5. A la reunió per a formalitzar la inscripció, serà imprescindible haver enviat (tot en format digital):

  • Dossier del projecte.
  • Currículum artístic.
  • Còpia del DNI o passaport.
  • breu text publicable de, com a màxim 100 paraules, amb la descripció conceptual del treball presentat en format text editable.
  • Imatge representativa de la proposta en format jpg amb una resolució mínima de 300px.
  • En cas de presentar una obra escènica, musical o audiovisual, també caldrà presentar un vídeo o àudio de l’obra.

 

6. L’organització comunicarà les propostes seleccionades abans de l’1 de juny del 2023.

 

7. L’exhibició, mostra o presentació dels projectes no estarà remunerada.

 

8. Una de les línies de treball del Festival Stripart és la promoció dels artistes que hi participen. Es poden consultar les col·laboracions vigents al web del festival.

Centres col·laboradors: Casa d’artistes, Projecte Mirada Pilot, Centre Cívic Can Felipa, Espai Jove Bocanord, Festival Choreoscope, A cobert, Festival Art Photo Barcelona i Galeria Urban.

 

9. L’organització es reserva el dret de resoldre, com cregui més convenient, qualsevol situació no prevista en aquestes bases.

 

10. L’organització es reserva el dret a utilitzar el material escollit per fer la difusió pertinent (mitjans de comunicació, web, xarxes socials…)

 

11. La inscripció al festival suposa l’acceptació d’aquestes bases.

 

Consultes:

Per a resoldre qualsevol dubte es pot escriure un mail a la següent adreça: info@stripart.cat